Tilbage til listen

Nyhed oprettet 15-12-2000

20 unge fik stort udbytte af iværksætterforløb

 

20 unge mellem 18 og 24 år har gennem et Tankestrøm iværksætterforløb, ledet af Lone Toftild fra SDU Kolding, lært om forretnings- og produktudvikling. De nye kompetencer har eleverne, der går på Rødding Højskole, draget nytte af under et studieophold i Sydafrika, ligesom det har givet dem blod på tanden til selv at springe ud som iværksættere.

 

Meget bedre klædt på

De 20 unge er på højskolen i et halvt år på linjen for design og innovation. Studieturen til Sydafrika, hvor de bl.a. besøger lokale virksomheder, er en fast del af programmet.

 

”Jeg synes, det har været meget tydeligt, da vi var i Sydafrika, at eleverne er mere klædt på til at tænke i iværksætteri og tænke som en iværksætter. Og deres spørgsmål til de virksomheder, vi besøgte, var meget orienterede omkring arbejdsforhold og løn og om hvordan, de startede som iværksættere, og hvordan de har fundet finansiering. Så de har helt sikkert været bedre klædt på til at tænke i de baner”, forklarer Kasper Østergaard, der er underviser på Rødding Højskole.

 

Og Patrick Rasmussen, der er elev på højskolen, har samme oplevelse:

 

”Sydafrika var helt vildt fedt. Jeg blev især inspireret til iværksætterdelen ved at besøge de forskellige designvirksomheder, der var startet fra bunden, og hvad det ligesom videre havde udviklet sig til”.

 

Inspirerende og håndgribeligt

Patrick Rasmussen går på Rødding Højskole for at øge sine chancer, når han skal søge ind på Designskolen i Kolding. Og tanken om at blive iværksætter, når han er færdiguddannet, er rykket nærmere, efter han har deltaget i Tankestrøms iværksætterforløb.

 

”Det er blevet meget mere håndgribeligt på en eller anden måde. Jeg troede, det skulle være helt vildt stort, og at man skulle have et helt vildt stort økonomisk overskud. Og selvfølgelig skal man investere helt vildt meget tid i det, men de oplægsholdere, vi har mødt, har også syntes, det var helt vildt fedt at bruge alle de timer. Så det har ikke været hårdt slid på den måde. Så det har helt sikkert inspireret mig til, at det også kunne være en vej”, lyder det begejstret fra Patrick Rasmussen.

 

Samarbejdet fortsætter

Kasper Østergaard drømmer om at få mere iværksætteri ind i undervisningen, og han er åben for nye Tankestrøm forløb og et fortsat samarbejde med Lone Toftild:

 

” Ja, helt sikkert. Helt sikkert. Jeg tror allerede, vi løst har aftalt, vi skal gentage det til foråret”, storsmiler han.

facebook instagram